AFRA DE LEEUW

Communicatie

Cycling 4 Climate


Cycling 4 Climate is hét sportevenement voor duurzaamheid in Utrecht! Op zaterdag 24 augustus 2019 staan er in hartje Utrecht vijftig Tacx-fietsen klaar waarop deelnemers samen zoveel mogelijk gesponsorde kilowatturen bij elkaar gaan trappen. Zij doen dit voor het goede doel: lokale duurzame projecten in Utrecht. Ook zal er een duurzame markt zijn, catering, lokale biertjes en muziek. Ik help met de communicatie rondom het event.

Jonge Krachtenbundelaars

Jonge Krachtenbundelaars (JKB) is een netwerk voor Young Professionals van vernieuwende organisaties, die bijdragen aan de omslag naar een (meer) duurzame en sociale wereld. De focus ligt op de SDGs. Elke zes weken organiseert JKB een netwerkborrel met inhoudelijk programma. Als lid van het kernteam ben ik verantwoordelijk voor de online communicatie (onder andere via social media) en organisatie van meet ups, samen met het team.

Duurzame Week


Duurzame week (DW) is het grootste duurzaamheidsfestival van Nederland. De vierde editie, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft. In opdracht van DW houd ik mij bezig, samen met het communicatieteam, met de online communicatie van de Duurzame Week.

GeWoonboot


De geWoonboot is een duurzame vergaderlocatie op de NDSM-werf in Amsterdam. De creatieve vergaderplek voorziet in haar eigen energiebehoefte en zuivert afvalwater, maar ook in de catering en externe activiteiten wordt nagedacht over duurzaamheid. Eigenaren Joan Kramer en Jan Huisman geven gasten een fijne vergadertijd op de boot én inspireren tegelijkertijd. Voor geWoonboot houd ik mij bezig met communicatie en denk mee over de duurzame ambities.

VOORHEEN: SDG Nederland

In opdracht van SDG Charter werkte ik als redactie coördinator aan de website: sdgnederland.nl. Dit is hét Nederlandse platform over de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen, ook wel Sustainable Development Goals (SDGs) genoemd. Deze doelen moeten een eind maken aan onder andere armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Ik coördineerde de website en social media kanalen, hield deze actueel en vulde deze met nieuwe verhalen.


VOORHEEN: Week van de Circulaire Economie

De Week van de Circulaire Economie is een jaarlijkse, landelijke campagneweek die door Nederland circulair! wordt georganiseerd. Van maandag 14 januari tot en met vrijdag 18 januari 2019 zetten circulaire ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Ik was door de organisatie gevraagd om te helpen met de (online) communicatie rondom de week.

VOORHEEN: Nederland Kantelt

Jan Rotmans en Sharona Ceha startten in 2014 het initiatief Nederland Kantelt. Via deze stichting wordt zichtbaar gemaakt hoe groot, breed en positief de vernieuwingsbeweging in Nederland is. Nederland Kantelt droomt van een maatschappij waarin waarden eerst komen, en iedereen verantwoordelijk is voor een menselijker, eenvoudiger, liefdevoller en rechtvaardig leven. Voor Nederland Kantelt beheerde ik de social media pagina's en nieuwsbrief.

Using Format